dijous, 26 de març del 2009

La Surcador U.

Les reparacions que van sorgir a darrera hora estaven gairebé acabades, la nau estel·lar Surcador U, estava pràcticament disposta per a l'enlairament. Aquest era el primer model no experimental, preparat per abandonar el sistema solar i endinsar-se en la immensitat de la galàxia. La tripulació, un grapat de dones, homes i androides, instruïts durant mesos per a aquest extraordinari viatge. La Federació Unida de Planetes, la F.U.P. amb seu a Mart, era la que finançava majoritàriament aquest monumental projecte, la resta, grans empreses del sistema solar. Estava tot llest. El cap de manteniment va donar el vistiplau i el cap de seguretat i assumptes primaris, l'ordre de desallotjar la zona a personal no autoritzat. En pocs minuts la Surcador U faria història. La tripulació estava llesta i en les seves posicions assignades.
Els altaveus de la nau van vibrar i després d'un lleu xiulet, es va poder sentir la veu enrogallada i ferma del president de la F.U.P.
-"Tripulants de la Surcador U, en primer lloc, deixin-me que els mostri el meu agraïment i el de tots els representants del sistema, per la seva generositat d'esforç, pel seu lliurament, per la seva entrega i dedicació en aquests últims mesos per aquest gran projecte, sé que ha estat dur. Com recordaran, l'exploració espacial del sistema solar no ha estat un camp de flors venusià. Moltes morts i falses esperances, van ser la norma i no l'excepció en els primers viatges, i fins que no varem entendre això, no varem poder conquerir el sistema solar. Ara, una nova etapa de l'explotació comença i en ella, il·lusió i sang freda, com a premisses bàsiques. I recordeu, que com va dir un mecànic de la USS Plaessat, abans que li explotés a la cara un condensador de flux, ("un ferro és un ferro, aquí i a Ganimedes"). Aneu en compte allí a fora, la ximplesa i la confiança poden ésser contagioses. I en segon lloc, bona sort."-
Els motors AAB Cremadors van començar a rugir, creant una suau vibració a la nau. La Surcador U estava a punt de despegar. Fi.
P.D. Aquest és un conte dedicat a mi, o si mes no, solament entenc jo. Prego que em disculpeu si no podeu entendre bé la història.

2 comentaris:

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

No ja cap dubte, i efectivament, un ferro és un ferro, tingui la forma o el us que sigui, sia un call d´aixada o una nau per navegar per on convingui la necessitat.

pep. ha dit...

algun dia t'explicare la historia completa, salut