diumenge, 10 de juny del 2012

Neutrins viatgen a la velocitat de la llum, tal com anunciés Einstein.

El director d'investigacions de CERN (Organització Europea de Recerca Nuclear), Sergio Bertolucci, va confirmar en la conferència internacional de Física desenvolupada a Kyoto aquesta setmana que, en cada un dels experiments realitzats al Gran Sasso d'Itàlia, la velocitat del neutrí correspon a la velocitat de la llum. Això confirma el que alguna vegada anunciés Albert Einstein.

Els experiments amb l'LHC (Colicionador d'Hadrons), l'equip de Borexino, ICRS i LDV OPERA, van realitzar les mesures del viatge del neutrí per confirmar o negar els mesuraments realitzats al setembre de 2011.
Per sorpresa de tots, en les proves de 2011, es va revelar una anomalia en la velocitat dels neutrins que els feia més veloços que la llum. Això negava la teoria d'Einstein.
"Tot i que aquest resultat no és tan emocionant com alguns voldrien, és el que tots esperàvem en el fons", explica Bertolucci.
"La història va capturar la imaginació del públic i va donar a la gent l'oportunitat de veure el mètode científic en acció, un resultat inesperat (de setembre de 2011) va ser posat a examen", ha afegit el científic.
Bertolucci va destacar la tasca dels diferents equips que, normalment, competeixen en els experiments però que, ara, es van unir per conèixer millor i resoldre els dubtes en col · laboració conjunta, informa CERN.
En la conferència, també es va informar que l'experiment OPERA va mostrar l'evidència d'un segon neutrí del tipus tau en el feix de neutrins. "Aquest és un pas important cap a la comprensió de la ciència sobre les oscil · lacions dels neutrinos", afegeix Bertolucci en un comunicat de CERN.