dijous, 25 de març del 2010

Trobada a Sibèria una nova espècie d'humans que van viure fa 40.000 anys.

•L'ADN de l'os trobat reflecteix que la mostra correspon a un nen de sis anys
•Els científics no han pogut confirmar el sexe de l'homínid

EFE
LONDRES

*La seqüenciació genètica de l'os d'un dit trobat a la cova de Denisov, al massís de l'Altai, al sud de Sibèria, ha permès als científics identificar un nou tipus d'homínid, l' X-Woman, Que va viure a les muntanyes d'Àsia Central fa uns 40.000 anys. L'estudi ha estat encapçalat per Johannes Krause, de l'Institut Max Planck d'Antropologia Evolucionista, de Leipzig (Alemanya).

L'anàlisi, del qual ha informat a internet la revista Nature, Indica que l'os correspon a un nen de sis anys. Aquest DNA mitocondrial, que no coincideix amb el del homo erectus, Correspon a una migració procedent d'Àfrica, diferent de les protagonitzades pels avantpassats de l'home de neandertal al continent.

Va poder haver coexistit amb neandertals.

L'edat del fòssil trobat indica que l'espècie en qüestió podria haver coexistit amb neandertals i l'ésser humà modern en aquesta regió del món. Els científics no han pogut confirmar el sexe de l'homínid, encara que en anglès li han donat el nom de X-woman (dona X), ja que el descobriment s'ha basat en ADN dels mitocondris, que només s'hereta per via materna.

Descarten més troballes a la zona.

Un altre misteri rau en el fet que en el lloc de Sibèria on s'ha efectuat la troballa s'han trobat altres artefactes i eines molt més moderns, de pedra i d'os, inclòs un braçalet i altres ornaments.Segons els científics, la troballa obliga a revisar les teories sobre les migracions procedents d'Àfrica. En lloc de que els humans sortissin d'aquell continent en dues onades principals, es planteja que fos un procés continu i oscil lant.Els científics creuen que no és probable que s'identifiquin noves espècies que van viure en regions més humides perquè l'ADN no sobreviu més de diversos milers d'anys en aquestes condicions, però consideren que es poden fer nous descobriments en zones més fredes.

*Extret de elperiodico.com i traduït amb la tegnologia Google .

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Ui ui, ui, que hi hauran òsties! :D
No, ara parlant seriosament, és una mica aviat, per no dir molt precipitat, per dir que és una nova espècie d'Homo a partir només de DNA mitocondrial. S'ha d'esperar a que en trobin de nuclear, si és que en troben. Però ja està bé que es remoguin els axiomes! Demà em baixaré l'article, molt interessant, Josep, si senyor.

pep. ha dit...

Si, és veritat, és molt aviat. Aquest matí he escoltat una petita entrevista que li han fet a Eudald Carbonell i deia exactament el que dius. L'article en si, és una anècdota per posar en el bloc.
Ah, gracies........