diumenge, 30 de març del 2014

Mosaic de 360 graus de la nostra galàxia.

*NASA presenta mosaic de 360 graus de la nostra galàxia 
21 març 2014

L'especialista en imatges del Spitzer Space Science Center ha explicat que el mosaic de 20 gigapixel utilitza la plataforma de visualització de Microsoft WorldWide Telescope, i es deriva del projecte Galactic Legacy Mid-Plane Survey Extraordinaire


L'Administració nord-americana de l'Aeronàutica i l'Espai ( NASA ) va presentar aquest divendres el nou mosaic de 360 graus amb zoom de la Via Làctia en la Conferència TEDactive 2014 , que conclou avui a Vancouver , Canadà .

El visualitzador digital de la nostra galàxia es va construir a partir de més de dos milions d'instantànies infraroges preses durant la recent dècada pel Telescopi Espacial Spitzer de la NASA , va dir l'expert Robert Hurt .

L'especialista en imatges del Spitzer Space Science Center ha explicat que el mosaic de 20 gigapixel utilitza la plataforma de visualització de Microsoft WorldWide Telescope , i es deriva del projecte Galactic Legacy Mid - Plane Survey Extraordinaire .

Spitzer , llançat a l'espai el 2003, ha passat més de 10 anys estudiant des dels asteroides del nostre sistema solar a les galàxies més remotes a la vora del univers observable .

En aquest temps , ha dedicat un total de quatre mil 142 hores ( 172 dies ) a la presa de fotografies del disc de la Via Làctia en llum infraroja , i és la primera vegada que aquestes imatges es recomponen en una sola visió expansiva .

* Extret de El correo de Orinoco i traduït amb la tengnologia Google.